Jongensnamen

Op deze website vind je alles wat je nodig hebt over jongensnamen, wij hebben op deze website bijna alle informatie over jongens namen verzameld zodat je heel makkelijk door heen kan kijken en de informatie kan vinden waar je naar opzoek bent. Je kan heel makkelijk door onze website navigeren door de navigatie knoppen boven aan de website en onder aan de website. Als je een mobiele versie van onze website gebruikt vind je de navigatie knoppen onder aan de website. Navigatie knoppen spreken voor zich, je kan kiezen voor een voorletter, vervolgens zie je alle namen die beginnen met de door jou gekozen voorletter. Je kan er ook voor kiezen om te kijken naar een van de verzamelingen van namen die wij voor je op een rij hebben gezet. Op onze website zijn de jongensnamen in meerdere categorieën onderverdeeld, hieronder bespreken we die categorieën nader.

Hippe Jongensnamen 

Onder deze categorie vind je jongensnamen die naar onze mening op dit moment hip zijn, dit is een moment opnamen en het is onze mening, daar hoef je het niet mee eens te zijn. Heb je zelf een naam waarvan je vind dat die op onze lijst tehuis hoort? Stuur ons dan een bericht, wij zullen dan je inzending zo snel mogelijk bekijken en de door jou ingestuurde naam eventueel aan onze lijst toevoegen.

Stoere Jongensnamen 

Jongens hoorden vroeger stoer te zijn en er zijn op dit moment ook heel veel mensen die vinden dat een jongen stoer moet zijn. Hier verschillen de meningen wel over, we leven tenslotte in de 21e eeuw. Wij hebben een lijst samen gesteld van namen waarvan wij vinden dat die stoer zijn of stoer klinken. Ook hierbij geld dat dit onze mening is en jij het niet mee eens hoeft te zijn. Je kan altijd een naam waarvan je vind dat die op onze stoere jongensnamen lijst thuis insturen en wij zullen mits wij het met je eens zijn deze naam aan onze lijst toevoegen.

Jongensnamen top 100

Door heel veel onderzoek en navraag is onze jongensnamen top 100 lijst ontstaan. Bij deze categorie vind je de jongensnamen top 100 terug van de voorgaande jaren en dit jaar. De inhoud van deze lijst is niet onze mening maar is ontstaan door middel van een enquête. Als het op namen aankomt is het een kwestie van smaak. Het kan zijn dat jij een naam heel erg mooi vind en een ander niet. Deze lijsten zijn dan ook niet meer en niets minder dan een moment opnamen van de voorkeur van sommige mensen.

Wat zijn jongensnamen?  

Jongensnamen zijn namen die alleen aan een jongen gegeven kunnen worden. Zo een naam past dan niet bij een meisje en kan dus geen meisjesnaam zijn. Een jongensnaam wordt dan ook als zodanig herkend bij het groot public. Tegenwoordig is het moeilijker om te bepalen of een naam een jongensnaam of een meisjesnaam is, dit komt door dat er veel nieuwe namen bij zijn gekomen die niet helemaal duidelijk zijn. Oude jongensnamen zijn daarin tegen wel heel erg goed te herkennen. De reden hiervoor is dat de oude jongensnamen meestal de naam van een mannelijke held of een mannelijke godsdienstige figuur waren. Tegenwoordig worden de namen uit het niets bedacht en kan je dus niet direct aan de naam horen of het nou een jongensnaam is of niet.

Jongensnamen moeten meestal ook stoer klinken en stoer zijn, in heel veel culturen is het heel belangrijk dat de mannen en jongens stoer zijn en kracht uitstralen, om die reden zijn jongensnamen stoer en stralen kracht uit. Jongens namen betekenen meestal ook het krachtige, het machtige of iets in die trend.

Geschiedenis van jongensnamen 

Jongensnamen zijn net als alle andere namen ontstaan na dat namen verplicht zijn gesteld voor iedereen. Sindsdien heeft iedereen een naam en aangezien er altijd een groot onderscheid is gemaakt tussen jongens en meisjes zijn de namen van jongens en meisjes heel erg verschillend.

De eerste jongens werden naar helden van die oude tijd genoemd, dit waren helden die bekend waren of mensen die van aanzien genoten in de maatschappij of kerk. Om die manier wilde men aangeven dat hun zoon was geboren om groot te zijn. In die tijd was het heel erg gewoon dat heel veel jongens naar een bepaalde heilige of een koning werden vernoemd. Er zijn ook veel jongensnamen die iets over iemand zeggen, bijvoorbeeld de sterke, of met adels ogen.

Jongensnamen hebben ook veel met het cultuur te maken. In ieder cultuur gelden ander normen en waarden en andere geloofsovertuigingen, om die reden zijn de jongensnamen in ieder land anders. Meestal betekenen die namen wel het zelfde maar aangezien men anders tegen dingen aankijkt worden ze anders genoemd.

Een jongensnaam uitkiezen 

Een naam uitkiezen voor een baby is een delicate zaak, de baby gaat de naam de rest van zijn leven meedragen en zegt heel veel over die persoon. Bij jongens kan dat nog erger zijn dat met meisjes, jongens moeten de brood verdienen en zoals aangegeven wordt van jongens verwacht dat ze stoer zijn kracht uitstralen en kunnen leiden. De naam van een persoon is ook een van de eerste dingen die andere mensen zien als je man gaat solliciteren of ergens gaat inschrijven, als je een naam hebt die duidelijk ergens voor staat kan dat later tot problemen leiden.

Het is heel erg goed om even stil te staan dat je zoon later een carrière wilt en alle mogelijkheden open moeten blijven, het is tenslotte niet helemaal aan jou om hem voor dingen uit te sluiten. Als je je zoon bijvoorbeeld een streng islamitische naam geeft kan dat hem later beperken in de mogelijkheden als hij bijvoorbeeld bij een christelijke school wilt gaan werken. Hoewel het tegenwoordig niet zo moeilijk is om van naam te veranderen is het wel aan te raden om je kind een naam te geven die geen problemen gaat opleveren op school of later tijdens werk. Je doet er verstandig aan om je zoon meerdere namen te geven, zo kan je je eigen voorkeuren en wat neutrale namen meegeven.