Meisjesnamen

Op onze website vind je alles wat met meisjesnamen te maken heeft. Je vind op deze website onder andere meer dan 5000 meisjesnamen, een top 100 van meisjesnamen en alle nieuwste meisjesnamen.  Je begint door heel makkelijk de eerste letter van een meisjesnaam te kiezen, je krijgt vervolgens alle meisjesnamen in onze database te zien die beginnen met het letter dat jij hebt aangegeven.

Weet je niet wat de eerste letter van de meisjesnaam moet worden die jij wilt? Dan kijk je gewoon bij onze meisjesnamen top 100, daar kom je de top 100 meisjesnamen tegen van dit jaar en alle voorgaande jaren. Onze top 100 lijst is altijd een goed begin om te zoeken naar een passende meisjesnaam. Deze top 100 meisjesnamen is opgesteld na een uitgebreid onderzoek naar de populariteit van meisjesnamen en wordt ieder jaar opnieuw  opgesteld, ieder jaar zijn er een paar nieuwkomers maar op deze lijst komen over het algemeen de zelfde namen voor.

Lukt het na het bekijken van onze top 100 lijst nog niet om tot een keuze te komen, dan kan je ervoor kiezen om naar onze lijst met nieuwe meisjesnamen te kijken. Ieder jaar komen een hoop nieuwe namen bij, ieder jaar gebeurt er wat nieuws en komt er een nieuwe woord in onze woordenschat en dit zorgt voor nieuwe namen. Ouders worden ook steeds creatiever bij het bedenken van meisjesnamen dit zorgt er ook voor dat er steeds nieuwe namen bij komen.

Wij houden ook een lijst bij van meisjesnamen die op dit moment erg bij meisjes in trek zijn, deze lijst is door ons samengesteld en wij hebben geen andere bronnen geraadpleegd. Deze lijst is volledig naar onze smaak samengesteld. Er zitten namen bij uit de top 100 lijst en alle andere lijsten die wij hebben, naar onze idee zijn dit de namen die op dit moment erg populair zijn. Bekijk onze populaire meisjesnamen lijst en geef je mening.

Wat zijn meisjesnamen 

Een meisjesnaam is een voornaam dat aan een meisje wordt gegeven, een naam dat aan een meisje wordt gegeven kan meestal alleen maar aan een meisje worden gegeven. De reden hiervoor is dat een meisjesnaam een naam is dat een vrouwelijke betekenis heeft, een meisjesnaam kan de naam van een vrouwelijke god, een belangrijke vrouw of een vrouwelijke bloem zijn, het blijft een feit dat het een naam is dat bij de grote public bekend staat als de naam van vrouwelijke aard.

Er bestaan natuurlijk ook namen die niet alleen voor meisjes zijn bedoelt, deze namen zijn meestal namen die niet erg oud zijn en in de laatste jaren zijn ontstaan. Deze namen zijn ontstaan door ouders die erg hun best gedaan hebben om met een nieuwe naam te komen of ouders die een boodschap over willen beringen bij anderen.

Geschiedenis van meisjesnamen 

De geschiedenis van meisjes namen ligt net als bij ieder ander naam in het vroegere. Vroeger toen namen verplicht werden gesteld voor iedereen ging iedereen op zoek naar een naam die het beste verklaarde waar iemand voor stond. Later moesten mensen hun baby een naam geven, dit is het echte moment dat mooie meisjesnamen zijn ontstaan.

Ieder ouder die een meisje krijgt vind zijn/haar dochter de mooiste wat op deze wereld bestaat. Woorden schieten te kort om hun mooie meisje te omschrijven. Dat was ook het gevoel dat ouders vroeger hadden toen ze een naam moesten bedenken voor hun dochter. Iedereen heeft een ander smaak en een ander gevoel en beleeft de wereld anders. Dit wat ook het geval in de begin. er waren mensen die van natuur hielden, er waren gelovigen en ga zo maar door. Iedereen had dan ook andere woorden nodig om aan te geven waar het meisjes voor stond, zo zijn er meisjesnamen ontstaan die hun origine te danken hebben aan vrouwelijke goden, er waren mensen die hun dochter naar een vrouwelijke god noemden, er waren ook mensen die in het natuur geloofden en noemden hun dochter naar prachtige vrouwelijke bloemen en zo aan de wereld te vertellen dat hun dochter de mooiste is wat er bestaat.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een meisjesnaam 

Je weet dat je een dochter gaat krijgen en je bent opzoek naar een meisjesnaam maar waar moet je op letten als je opzoek gaat naar een naam voor je dochter? Er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een meisjesnaam gaat uitkiezen, je kiest de naam tenslotte niet voor jezelf uit en je hoeft er niet de rest van je leven mee te leven.

Het belangrijkste punt bij het kiezen van een meisjesnaam is dat je in je achterhoofd moet houden dat je dochter later een vrouw wordt. Het kan zijn dan een naam heel lekker in je mond ligt en het ook heel erg goed past bij een kleine baby meisje maar als de vrouw volwassen wordt niet meer zo genoemd kan worden. Je kan een vrouw niet een met een liefkozende naam noemen. Denk dus heel goed na of de naam dat je kiest niet belachelijk klinkt als je dochter een vrouw wordt.

Het tweede punt bij het kiezen van een meisjesnaam is dat je rekening houdt met het geloof en eventuele carrière van je dochter later. Je kan een naam kiezen die heel erg populair is en heel erg hip is maar het later belemmeringen kan opleveren bij een eventuele baan later. Je kan je dochter bijvoorbeeld leuk diamantje noemen maar dat beperkt haar wel als ze een baan met aanzien wilt hebben, ik ken geen vrouwen met een hoge positie die diamant heten. Je moet ook bij jezelf ten rade gaan of je je dochter een gelovige meisjesnaam wilt geven die duidelijk voor een geloof staat. Er zijn meisjesnamen waar je gelijk aan hoort waar iemand vandaan komt, vraag je zelf af of je dat echt wel wilt voor je kind.

Een meisjesnaam kiezen blijft moeilijk, je dochter moet het de rest van haar leven dragen. Je kan ervoor kiezen om je dochter meerderen namen te geven, zo kan ze altijd zelf later kiezen welke de beste naam voor haar is passend op het moment in haar leven.